Za zneužití linky tísňového volání hrozí opilci vysoká peněžní pokuta

10.07.2020 15:18

ZLÍN - Hlídku zlínských policistů ve čtvrtek 9. července odpoledne bezdůvodně zaměstnal sedmatřicetiletý silně podnapilý muž ze Zlína. Na linku tísňového volání policie oznámil, že chce skočit pod vlak, což ovšem neměl v úmyslu.

„Policisté po něm začali pátrat. Brzy zjistili, o koho se jedná. Po prověření vlakového nádraží ve Zlíně ho hledali v restauracích, v nichž často pobývá. V jedné z nich muže skutečně vypátrali. Na první pohled bylo zřejmé, že je silně ovlivněn alkoholem, ale známky sebevražedných skonů nevykazoval. Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu 3,22 promile alkoholu,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Údajný sebevrah policistům tvrdil, že ze svého telefonu nevolal, půjčil ho prý svému kamarádovi. Strážci zákona ovšem v další restauraci našli jmenovaného kamaráda, který popřel, že by si od někoho půjčoval telefon.
„Muž, který vyhrožoval sebevraždou, se nakonec přiznal k tomu, že zavolal on sám, protože chtěl policisty využít při hledání svého kamaráda. Přivolaný lékař zkonstatoval, že muž sebevražedné sklony nemá a není nutná jeho hospitalizace,“ dodala Monika Kozumplíková.

Protože zneužil linku tísňového volání policie, hrozí mu ve správním řízení několikatisícová pokuta za spáchání přestupku.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv KNZ