Za znečištění břehu Dřevnice zbytky potravin dostal muž tisícikorunovou pokutu

05.05.2024 09:39

ZLÍN – O tisíc korun přišel šestasedmdesátiletý důchodce. který v sobotu 27. dubna dopoledne vysypal v Bartošově čtvrti na břeh řeky Dřevnice zbytky potravy. Což samozřejmě vyhovovalo nutriím, které jsou přemnoženým invazivním druhem s negativním dopadem na životní prostředí a bezpečnost obyvatel.
„Radost z toho sami nemáme, ale ukazuje se, že někteří spoluobčané jsou k informacím o škodlivosti takového jednání dokonale inertní. Proto předem opakovaně upozorňujeme, že kontroly ze strany Městské policie Zlín v postižených lokalitách probíhají a přistiženým pachatelům hrozí vysoká pokuta,“ sdělil Pavel Janík, zástupce ředitele zlínské městské policie.
Podle Pavla Janíka městská policie přitvrdí. Za rozhazování zbytků potravin na veřejném místě mohou viníci dostat až dvacetitisícovou pokutu. Vedle krmení nutrií totiž sytí také početnou komunitu potkanů, kteří jsou již pro člověka vyloženě nebezpeční,
„Magistrát instaloval informační tabulky se zákazem krmení nutrií, jenže lidé jich nedbají. Proto znovu opakovaně upozorňujeme, že kontroly ze strany Městské policie Zlín v postižených lokalitách probíhají a přistiženým pachatelům hrozí vysoká pokuta,“ vzkázal Pavel Janík.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městská policie Zlín