Za výrobu a prodej hrozí muži až desetiletý pobyt za mřížemi

15.09.2022 10:02

KROMĚŘÍŽSKO  - V předešlých dnech zahájil vyšetřovatel z Oddělení obecné kriminality v Kroměříži trestní stíhání osmatřicetiletého muže ze Vsetínska pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Obviněný nejméně od poloviny roku 2020 do konce letošního srpna vyráběl a distribuoval pervitin a marihuanu. K výrobě ale i distribuci psychotropních látek využíval především chatku v zahrádkářské kolonii na Kroměřížsku. Nejprve si opatřil potřebné předměty, chemikálie a léky, které si pořizoval mimo jiné i v zahraničí. Poté vyrobil minimálně ve čtyřiceti pěti případech nejméně sto gramů pervitinu, který z části užil pro vlastní potřebu a čásr prodal, zdarma předal či nabídl k užití,“ uvedla Barbora Balášová, policejní mluvčí.
Této trestné činnosti se dopustil i přesto, že byl za obdobné jednání odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, kdy byl podmíněně propuštěn se zkušební dobou. Policisté při domovní prohlídce nalezli předměty určené k výrobě i distribuci omamných a psychotropních látek.

„Muž byl v minulosti již osm krát soudně trestaný, zejména pro majetkovou trestnou činnost. Nyní mu hrozí až deset let za mřížemi. V současné době je ve Vazební věznici v Olomouci,“ dodala policistka.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje

Vyrobený pervitin. Foto: Archiv SNZ