Za šíření nákazy na Uherskohradišťsku může podle hejtmana i vysedávání ve vinných sklípcích

01.10.2020 20:05

ZLÍN – Reformátor zlínského zdravotnictví nad jiné povolaný „všeznalý“ odborník Jiří Čunek může dnes sklízet „ovoce“ za svá neuvážená rozhodnutí. Před časem totiž zrušil infekční oddělení ve všech okresních nemocnicích Zlínského kraje, jediné ponechal v Uherském Hradišti a nyní mu tato pracoviště scházejí. Hradiště totiž nestíhá a kvůli počtu pacientů s Covid-19 dokonce odkládá i plánované operace. A tak ostatní okresní nemocnice urychleně zřizují lůžka pro tyto pacienty. Samozřejmě, že tuto situaci těžko mohl kdo očekávat, ale soudný člověk by jistě takové řešení jen tak zbrkle nepřijal.
Nebyl ovšem sám, kdo zrušení infekčních oddělení podporoval. Měli by se zamyslet např. pan Radomír Maráček, který šéfuje všem nemocnicím zřizovaných Zlínským krajem, a také primáři, kteří destruktivní politiku páně Čunka ve zdravotnictví podporují převážně kvůli tomu, že se dostali na místa „odejítých“ uznávaných odborníků, kteří s touto politikou kraje nesouhlasili.
Nevím, zda středoškolák se strojnickým zaměřením, který se odhodlal šéfovat krajskému zdravotnictví, nepřecenil své síly. Ale to souvisí zřejmě s opovážlivostí a bezohledností, s jakou se tento vsetínský vypravěč pohádek neštítí své „myšlenky“ prosazovat v krajském zastupitelstvu a prostřednictvím krajského magazínu za naše peníze neustále oblbovat veřejnost. Chtělo by se mi parafrázovat Jaroslava Haška: „Pane hejtmane, voni jsou hlava!“
A jak se pan hejtman dnes v jistých zprávách vyjádřil k situaci na Uherskohradišťsku, která je skutečně velmi vážná, to skutečně nemá chybu. Za jeden z důvodů šíření nemoci totiž považuje i vysedávání ve vinných sklípcích bez roušek. No tak na takový objev by jen tak někdo nepřišel. Pan Čunek je skutečný vědátor a odborrník na medicínu na slovo vzatý. Já bych však do jeho objevu zahrnul i pálenice, protože tam se čerstvě vypálená slivovice také nedá koštovat v rouškách.
Vlastimil Langer