Za opakované krádeže putovala zlodějka do vazby

11.11.2020 14:07

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Do vazby putovala v úterý 10. listopadu šestačtyřicetiletá žena z Hodonína. Policistům známá recidivistka se dopouštěla drobných krádeží převážně drogistického zboží v obchodech na Uherskohradišťsku. Ženě nyní hrozí až osmileté vězení.

„Od začátku letošního roku jsme ji za krádeže řešili hned čtyřikrát. Protože za majetkovou trestnou činnost byla již v minulosti odsouzena, dopustila se tak pokaždé trestného činu, a to i přesto, že způsobená škoda nikdy nepřesáhla částku pět tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení si od uherskohradišťských policistů vyslechla letos v únoru a za další skutek pak v srpnu. „Do třetice jsme ji obvinili v září. Této krádeže se dopustila už v dubnu, tedy v době nouzového stavu. Poslední čin spáchala minulou sobotu. Rovněž v době vyhlášeného nouzového stavu. Hodnota odcizených kosmetických výrobků nepřesáhla částku tisíc korun. Předevčírem ji kriminalisté také z této krádeže obvinili. Zároveň předložili žádost o podání návrhu na vzetí obviněné do vazby na okresní státní zastupitelství a soudce na ni uvalil vazbu,“ dodala policejní mluvčí.
Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Policie ČR