Za loupeže hrozí mladíkovi dlouholeté vězení

04.06.2022 14:20

KROMĚŘÍŽSKO -Teprve devatenáctiletý mladík byl již třikrát soudně trestán, ale ani to ho neodradilo od páchání další závažné trestné činnosti. Jeho nezákonnému počínání však učinili stop policisté. Skončil ve vazební věznici a hrozí mu až desetiletý pobyt za mřížemi.
„Obětí je hned několik. Mladík využíval své zjevné fyzické převahy a od poškozených požadoval pod různými záminkami peníze či půjčení auta. Oběti ze strachu o svůj život jeho žádostem raději vyhověly. V jednom případě obviněný tvrdil, že ve vypůjčeném autě ztratil řetízek a domáhal se jeho zaplacení. Další z poškozených to psychicky nevydržel a zastavil svůj mobilní telefon a vydal mladíkovi získanou částku. V dalších případech si pod pohrůžkami násilí vynutil půjčení vozidla, k různým účelům. Vůz pak vracel s prázdnou nádrží,“ popsala jeho počínání Barbora Balášová, policejní mluvčí.
Svou kriminální kariéru započal již jako mladistvý. Ke konci dubna letošního roku si devatenáctiletý mladík vyslechl obvinění ze spáchání trestného činu loupež a porušování domovní svobody o měsíc později opět z trestného činu loupež. Soud vyhověl návrhu a uvalil na mladíka vazbu.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ