Za krádeže na Holešovsku hrozí zloději ze Zlínska tříleté vězení

01.05.2020 07:12

KROMĚŘÍŽ Až tříleté vězení hrozí pětadvacetiletému muži ze Zlínska, který letos během ledna až února vloupal do pěti objektů na Holešovsku. Přitom způsobil škodu bezmála za 70 tisíc korun.

„V polovině ledna vnikl do restaurace v obci u Holešova. Násilím překonal okno a uvnitř ukradl cigarety a peníze. O několik dnů později se zaměřil na restauraci přímo v Holešově. Odtud si odnesl téměř třináct tisíc korun. Koncem ledna pak navštívil po zavíračce jeden z holešovských barů. Tentokrát odešel pouze s mincemi ve výši přes dva tisíce korun,“ uvedla dnes policejní mluvčí Simona Kyšnerová.
Počátkem února řádil opět v Holešově. V tomto případě vypáčil dveře tří místností sloužících jako skladiště historické budovy. Nic z nich ale nevzal. Poté vnikl do sklepních prostor, kde poničil další troje dveře. Škoda poškozením dveří se tak vyšplhala na 30 tisíc korun.
„Poslední skutek spáchal zase v Holešově koncem února. Vloupal se do zařízení pro seniory. Nic tady ale neodcizil, poškodil však několikery dveře. Majitelům způsobil krádežemi škodu za bezmála 20 tisíc korun a poškozením ve výši téměř 50 tisíc korun,“ sdělila mluvčí. 

Kriminalisté ho obvinili z trestných činů krádež a poškození cizí věci. Obviněný se obdobné trestné činnosti dopustil už v minulosti. Nyní mu proto hrozí až tříleté vězení.
Vlastimil Langer
Zdroj: PČR Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv KNZ