Za krádež bagru a traktoru hrozí zloději pětileté vězení

28.01.2022 15:02

UHERSKOHRADIŠŤSKO Kolový bagr žluté barvy s nakládací lžící a rypadlem a traktor domácí výroby, vše v hodnotě 300 tisíc korun, ukradl ve Starém Městě u Uherského Hradiště dosud nezjištěný zloděj.
„Ve středu 26. ledna v odpoledních hodinách jsme na linku 158 přijali oznámení o krádeži bagru a traktoru. Majitel uvedl, že stroje byly odstaveny v prostoru bývalého areálu inseminační stanice ve Starém Městě v ulici Jalubské. Ke krádeži došlo pravděpodobně v první polovině ledna,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.
Jedná se o kolový bagr žluté barvy nezjištěného typu s nakládací lžicí a rypadlem. Stáří stroje je asi dvacet let. Traktor je červené barvy, domácí výroby ve stylu Zetor 7011, nezjištěného označení a stáří. Oba byly neuzamčené, nepojízdné a bez registračních značek. Cena těchto strojů je vyčíslena na tři sta tisíc korun. Prozatím neznámému zloději za trestný čin krádež hrozí až pětileté vězení. Uherskohradišťští kriminalisté, kteří krádež vyšetřují, žádají veřejnost o jakékoliv informace, které by mohly souviset s případem. „Je možné, že si někdo všiml pohybu podezřelých vozidel nebo lidí v místě události, případně převážení těchto velkých strojů, které mohou být pachatelem odstavené např. v polích, vinohradech či zahradách. Jakékoliv poznatky rádi přijmeme na nejbližším policejním oddělení, případně na lince 158,“ sdělila policejní mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje