Za hajlování na veřejnosti hrozí výtržníkovi vězení

07.09.2020 15:13

UHERSKÉ HRADIŠTĚ S nacizmem veřejně sympatizoval devětadvacetiletý muž z Uherskohradišťska, který koncem července před restaurací v Uherském Hradišti se vztyčenou pravicí „hajloval“. Hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi.

„Výtržnosti a projevů sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka se mladý muž dopustil koncem července před jednou z restaurací v Uherském Hradišti a navíc před přivolanou policejní hlídkou,“ sdělila dnes policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Nejprve v silně podnapilém stavu slovně napadal obsluhu baru a poté venku před restaurací, tedy na místě veřejnosti přístupném, pronesl dvakrát pozdrav Sieg Heil doprovázený zdviženou pravicí. Tohoto se dopustil před policejní hlídkou a ženou, která stála poblíž. 

„V předešlých dnech mu vrchní inspektor z Obvodního oddělení v Uherském Hradišti sdělil podezření z trestných činů výtržnictví a projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka. Výtržnosti se navíc dopustil opětovně, a to i přesto, že byl za tuto trestnou činnost v minulosti již odsouzen. Nyní mu hrozí až tříleté vězení,“ dodala mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje