Z lázeňského pokoje zmizelo šedesát tisíc korun

05.02.2023 07:26

LUHAČOVICE -  Policisté z Luhačovic se zabývají krádeží peněz z kapsy bundy, kterou měl majitel uloženou na pokoji v lázeňském domě. Po návratu z procedur do svého pokoje zjistil, že mu z peněženky zmizela finanční hotovost ve výši šedesát tisíc korun.
„Pětačtyřicetiletý muž se v neděli 29. ledna vydal na Moravu užít si pár dní odpočinku v lázních Luhačovice. S sebou si vzal mimo potřebných věcí také peníze na zaplacení zálohy na koupi osobního vozidla. Peníze měl po celou dobu v peněžence, kterou nosil s sebou, případně ji měl uloženou v kapse bundy v pokoji lázeňského domu. Pravidelně je kontroloval,“ uvedla Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
Ve středu 1. února odpoledne ho při návratu do pokoje čekalo nepříjemné překvapení. Když se podíval do peněženky, zjistil, že 12 bankovek v nominální hodnotě pět tisíc korun zmizelo. Nic jiného se mu z pokoje ani z peněženky neztratilo. Pokoj tedy znovu uzamknul a krádež oznámil policistům.
„Policisté ohledali místo činu, vyslechli další lázeňské hosty a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody a krádež. V případě odhalení pachatele a jeho odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodala policejní mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZK