Výtěžek z turnaje v Karolince dostanou rodiny hasičů z Koryčan

10.10.2021 14:07

ZLÍNSKÝ KRAJ – Dar ve výši 40 tisíc korun převzala na Krajském úřadu Zlínského kraje starostka Koryčan Hana Jamborová. Čtyři šeky, každý v hodnotě deset tisíc korun, jí předali pořadatelé charitativního turnaje v malé kopané O valašský maják a hejtman Zlínského kraje Radim Holiš. Peníze budou věnovány rodinám zasaženým tragickou událostí, ke které došlo 15. září při explozi domu v Koryčanech.

Šeky předali starostka města Karolinka Marie Chovanečková a ředitel územního odboru Vsetín Policie ČR Ladislav Pajdla. „Peníze se podařilo vybrat ze startovného, z příspěvků organizací a ze vstupného, které bylo dobrovolné. Chtěla bych poděkovat všem, kteří se akce zúčastnili. Maják jsme poprvé uspořádali před pěti lety s cílem udělat něco pro své zdraví a současně výtěžkem podpořit potřebné. Pomoc vždy věnujeme pozůstalým rodinám příslušníků integrovaného záchranného systému,“ vysvětlila starostka Marie Chovanečková.

Dobročinného turnaje v Karolince, který se uskutečnil na začátku září, se zúčastnili kromě složek integrovaného záchranného systému také krajští radní. Tým Zlínského kraje zvítězil, k předání výtěžku tak došlo v sídle hejtmanství.

„Vážím si statečnosti, kterou paní starostka Jamborová projevila v těchto těžkých chvílích. Některé rány peníze nevyléčí, ale doufám, že alespoň pomohou zmírnit následky tragédie, ke které v Koryčanech došlo. Naše pomoc tím nekončí, budeme i nadále s paní starostkou ve spojení a bude-li moci kraj nějak pomoci, rádi to uděláme,“ přislíbil hejtman Radim Holiš.  

 Rada Zlínského kraje už v září doporučila krajskému zastupitelstvu schválit finanční pomoc pro rodiny, které výbuch domu v Koryčanech postihl. Prostřednictvím veřejné sbírky, kterou vyhlásila Charita Kroměříž ve spolupráci s městem Koryčany, hodlá Zlínský kraj poslat tři miliony korun. Věc budou na listopadovém zasedání projednávat krajští zastupitelé.

„Tak jako se do historie zapsalo 11. září v Americe, tak smutné bude 15. září v Koryčanech. Oba hasiči, kteří na místě zahynuli, byli skvělí kluci. Je to velká ztráta a hluboká rána do našich srdcí. Nesmírně si vážím solidarity a podpory, které se nám ze všech stran dostává,“ řekla starostka města Koryčany Hana Jamborová.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj