Výstava Alfonse Muchy ve Zlíně se těší velkému zájmu

27.01.2024 12:04

ZLÍN - Historicky první výstavu Alfonse Muchy ve Zlíně navštívilo za první týden od otevření na téměř 700 návštěvníků. Proběhla také první večerní komentovaná prohlídka s odborným doprovodem Pavla Chmelíka – organizátora výstavy. Komentované prohlídky jsou tradičním zpestřením výstav, které se v Obchodním domě ve Zlíně pravidelně konají.
„Zájem ze strany médií, veřejnosti ale také médií je obrovský a máme radost, že Muchova výstava ve Zlíně opravdu táhne. Komentovaná prohlídka byla vyprodaná, ale chystáme další a to vždy každý čtvrtek až do konce března,“ řekl Pavel Chmelík.
Návštěvníci mohou v rámci výstavy spatřit více než stovku uměleckých děl a plakátů Alfonse Muchy, a také jedinečnou sbírku šperků. V průběhu výstavy je možnost vybrané šperky rovněž zakoupit - autorkou je umělkyně a vnučka Alfonse Muchy: Jarmilou Mucha Plocková, která se nechala inspirovat návrhem jejího dědečka.
„Výstava potrvá až do 28. března ve spolupráci s Obchodním domem Zlín, CentralGallery, Galerií Artrium a umělkyní a vnučkou Alfonse Muchy – Jarmilou Mucha Plockovou.
Kulturní zážitek dokresluje i krásný výhled z 10. patra Obchodního domu Zlín, kde je pouze po dobu výstavy otevřena i kavárna, která je součástí Galerie Desítka,“ sdělil za pořadatele Michal Vala.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Galerie Desítka, Obchodní dům Zlín