Výluka v Prštném skončila již v pondělí odpoledne

23.04.2024 10:43

ZLÍN - Činnost zabezpečovacího zařízení na přejezdu a světelné signalizace na křižovatce ve Zlíně-Prštném se podařilo obnovit již v pondělí 22. dubna odpoledne. Proto mohla Dopravní společnost Zlín – Otrokovice o den dříve ukončit také výluková opatření na linkách MHD č. 1/11 a 92.

„Výlukový režim na linkách MHD č. 1, 11 a 92 v Prštném ukončili pracovníci DSZO v předstihu proti původnímu očekávání, a to již v pondělí 22. dubna kolem 17. hodiny. Trolejbusy na linkách do Prštného již jezdí opět po svých standardních trasách a podle standardních jízdních řádů. Také školní autobus linky č. 92 pojede dnes obvyklým způsobem,“ informoval Vojtěch Cekota, tiskový mluvčí dopravní společnosti.

Důvodem mimořádné výluky byl od pátečního odpoledne 19. dubna zákaz levého odbočování na křižovatce v Prštném. Policie jej vydala poté, kdy se pokazilo zabezpečovací zařízení na železničním přejezdu a kdy musela být odpojena také světelná signalizace spřažené křižovatky. Dispečeři DSZO operativně zpracovali výlukové opatření, aby se provoz linek MHD, které zajíždějí na točnu Prštné-náves, nezastavil a cestující byli přepraveni po náhradních trasách. Původně se očekávalo, že výluka potrvá až do úterý 23. dubna.

Vlastimil Langer
Zdroj: Dopravní společnost Zlín – Otrokovice

Foto: Archiv SNZK