Vyhlídkové kolo a nově i gastro stánky: u Obchodního domu Zlín začínáVánoční trh

24.11.2022 12:33

ZLÍN - Adventní čas ve Zlíně letos lidem opět zpříjemní také Obchodní dům. Už dnes v 18 hodin se na prostranství před Obchodním domem Zlínrozsvítí vánoční strom a opět neroztočí vyhlídkové kolo, každoroční oblíbená atrakce, ze které se naskýtá netradiční pohled na město včetně blízkého baťovského mrakodrapu.
„Letošní novinkou je u Obchodního domu mini vánoční trh s gastro stánky, které nabízejí stylová občerstvení ve stylu street food – od punčů, svařáků, kávy a horké čokolády přes moravské speciality a valašské frgály až po langoše, bramboráky, grilovaná žebra, hotdog nebo řecký gyros a špízy. Stánky jsou otevřeny denně až do 23. prosince od 10 do 21 hodin.
U punče, kávy a dalších horkých nápojů a různých specialit se navíc dá u Obchodního domu posedět také na některé ze čtyř venkovních zastřešených či vyhřívaných zahrádek u gastro podniků - Budvarky, Delikany, KAFE NA ROHU a Baru 1931,“ informovala Martina Žáčková, tiskový mluvčí obchodního domu.
Právě Bar 1931 připravil na adventtaké jedno unikátní překvapení. Jeho interiér zdobí 12 tisíc skleněných baněk, které speciálně pro tuto příležitost zhotovil tradiční výrobce vánočních ozdob Irisa Vsetín. Nejvánočnější bar plný baněk přitahuje velkou pozornost kolemjdoucích.
„Chystají se i doprovodné akce. V neděli 4. prosince se uskuteční brun Bistrotéky Valachy na téma Vánoce letem světem v Galerii Desítka v 10. podlaží Obchodního domu. Návštěvníci mohou ochutnat mimo jiné tradiční sváteční speciality z různých zemí, třeba šnečí ragú po burgundsku, španělskou Paellu Valencianu, pošírovaného halibuta, výběr vánočního cukroví a speciální vánoční dort,“ dodala mluvčí.
Na Štědrý den nebude chybět každoroční šnečí tradice v Bistrotéce Valachy, která bude mít 24. prosince otevřeno a od 11:30 do 14:00 nabídne šnečí speciality.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Obchodní dům Zlín