Výbuch zničil garáž v rodinném domě

15.12.2022 16:38

KYSELOVICE – Škodu předběžně odhadnutou na 300 tisíc korun způsobil dnes výbuch v garáži rodinného domu v Kyselovicích na Kroměřížsku. Majitel garáže se nadýchal zplodin hoření a ošetřili ho zdravotní záchranáři.
„V 10:05 hodin jsme přijali hlášení o výbuchu garáže, která je součástí rodinného domu v Kyselovicích. Oznamovatel také sdělil, že u domu stojí osobní automobil, z garáže vychází černý dým a nejsou vidět žádné osoby. Požární poplach byl vyhlášen jednotce HZS Zlínského kraje stanice Kroměříž a jednotce dobrovolných hasičů obce Kyselovice,“ uvedl Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
Ještě před příjezdem hasičů se snažil majitel otevřít garáž a hasit. Při této činnosti se nadýchal zplodin hoření. Pomáhal mu i člen místní dobrovolné jednotky, jenž požár začal hasit s dvěma hasicími přístroji, které vyzvedl na požární zbrojnici.
„V době našeho příjezdu už byl požár uhašen. Majiteli jsme poskytli předlékařskou pomoc. Přijela i Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje, která muže prohlédla,“ dodal Žemlička.
Hasiči ještě zkontrolovali teplotu s termokamerou, vyhledávali možná skrytá ohniska hoření a vnitřní prostory odvětrali přetlakovým ventilátorem. Příčina požáru je ve vyšetřování.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje