Výbuch rodinného domu na Vsetínsku vyšetřuje policie jako vraždu

25.04.2022 13:19

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE -  V sutinách domu v Loučce na Vsetínsku byla v neděli 24. dubna večer nalezena mrtvá těla čtyř osob. „Jedná se o jednu ženu a tři děti. Případ jsme předběžně kvalifikovali jako trestný čin vražda. Nyní čekáme na výsledky pitvy,“ sdělila dnes policejní mluvčí Simona Kyšnerová.
Při výbuchu se podle policie těžce zranil jedenatřicetiletý muž, kterého záchranáři vrtulníkem přepravili do popáleninového centra v ostravské fakultní nemocnici. Mluvčí policie současně dodala, že s  podezřelým s ohledem na jeho zdravotní stav nelze provádět úkony trestního řízení.
Výbuch, který nastal v neděli okolo páté hodiny ranní, dům značně zničil a jeho velká část se zřítila. Příčina výbuchu je zatím stále předmětem vyšetřování. Policejní mluvčí uvedla, že na místě tragické události byl nasazen pec cvičený na vyhledávání osob a pes vycvičený na vyhledávání výbušnin a akcelerantů hoření, přijeli i policejní pyrotechnici.
„V odpoledních hodinách si případ převzali krajští kriminalisté. S ohledem na průběh vyšetřování nebudeme zatím poskytovat další informace,“ uzavřela Simona Kyšnerová.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje