Výběrové řízení na pozici generálního manažera hokejového klubu je zatím bez výsledku

30.05.2022 13:14

ZLÍN - Na základě vyhlášení otevřeného výběrového řízení na pozici generálního manažera hokejového klubu se přihlásilo deset uchazečů. „Byla ustanovena komise složená se zástupců vlastníků hokejového klubu. Statutární město Zlín zastupovali v této komisi Bedřich Landsfeld a Miroslav Chalánek,“ sdělil Tomáš Melzer, tiskový mluvčí zlínského magistrátu.

Výběrová komise měla za úkol doporučit valné hromadě výběr kandidáta na pozici generálního manažera hokejového klubu. Samotné rozhodnutí jmenovat generálního manažera spadá do kompetencí valné hromady společnosti Berani Zlín s.r.o. Výběrová komise nevybrala většinovou shodou žádného zájemce. Pro valnou hromadu společnosti tak není doporučen žádný uchazeč.

„Dle názoru vedení města je nezbytné v současné situaci provést personální změny ve vedení klubu. Město Zlín bohužel nemůže jednoznačně prosadit svůj názor, protože je vlastníkem 49 % společnosti Berani Zlín s.r.o., což je menšinový podíl. Majitelem 10 % podílu je společnost PSG a.s. a 41% podíl vlastní zapsaný spolek HC Berani Zlín,“ vysvětlil tiskový mluvčí magistrátu.
Text a foto:Vlastimil Langer

Zdroj: Magistrát města Zlína