Vsetínský senior 2021 zve na akce

02.07.2021 08:43

VSETÍN - Město Vsetín v rámci projektu Vsetínský senior připravilo i letos pro místní dříve narozené spoluobčany pestrou škálu aktivit.

„Jednou z prvních byla přednáška primářky infekčního oddělení Vsetínské nemocnice Heleny Fukalové na téma Jak dál po Kvidu. Další přednáška v klubovně domů se zvláštním určením Pod Žamboškou na Rybníkách je připravena na 21. července ve 14 hodin, a to s chirurgem Robertem Telekym. Tématem budou Úrazy a jejich prevence,“ informovala tisková mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.

„Chceme seniorům v našem městě zpestřit život. Jsme si vědomi, že v době pandemie jim chyběly společenské kontakty a pohyb. Proto jsme připravili pro letošní rok i novinky v podobě venkovních cvičení jógy nebo procházek nordic walking s lektorem a další aktivity,“ přiblížila místostarostka Simona Hlaváčová.

Akce jsou určeny všem, kteří jsou držiteli karty Vsetínský senior. Vstup je pro ně většinou zdarma. Drobný poplatek v řádu desítek korun se bude hradit pouze při odbornějších aktivitách s omezeným počtem návštěvníků, například při cvičení jógy.

„Cílem aktivit a města jako takového je také podpořit činnost organizací pracujících se seniory, a to nejen finančně, ale i metodicky. Tyto organizace totiž pomáhají svým klientům v různých životních situacích a v neposlední řadě také spolupracují s městem při přípravě mnoha akcí,“ dodala vedoucí odboru sociálních věcí radnice Anna Blechová.

„Ve Vsetíně žije pět tisíc seniorů, do budoucna bude tato skupina obyvatel ještě početnější. Cílem projektu Vsetínský senior je udržet je v dobré kondici a při aktivitě tak, aby byli co nejdéle soběstační, trávili čas v kruhu své rodiny a sociálních služeb využívali, až když je to nezbytně nutné. Vedoucím spolků chceme nabídnout i koordinaci aktivit či poradenské služby, například jak žádat o finance z dotačních výzev kraje, ministerstva či z jiných zdrojů,“ sdělila místostarostka Hlaváčová, která má péči o seniory v kompetenci. 

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Vsetín