Vsetínský liďák slibuje manželské hádky Oldřicha Navrátila a Zuzany Kronerové

26.02.2023 07:34

VSETÍN - Divadlo v Lidovém domě (DvLd) Vsetín už teď myslí na jaro a oslavu MDŽ. Pro své diváky produkce připravila na začátek března extrémní manželské bilancování v podání Oldřicha Navrátila a Zuzany Kronerové.
„Oldřich Navrátil a Zuzana Kronerováse v Lidovém domě představí ve čtvrtek 9. března v komedii Luboše Baláka Manželství v kostce. Jedno je jisté, pokud se během představení coby manželé nepozabíjejí, budou žít šťastně až do nejdelší smrti,“ uvedl Miroslav Urubek z DvLd.
Vsetínský divák si prostě komedie Luboše Baláka zamiloval. Po úspěchu jeho spíše politicky laděných satir Jak se Husákovi zdálo, že je Věra Čáslavská a Zkurvení havlisti, zacílí na bránice Vsetíňanů karikaturou věčného manželského duelu na „život a smrt“.
„Luboš Balák zasáhl naše diváky svým uměním přetavit jednoduchý lidový humor, či zápletku na osvěžující intelektuální záležitost,“ zdůvodnil vzrůstající oblibu brněnského autora Luboše Baláka ředitel DvLd Vsetín Pavel Rejman. „Jeho hry se tady prostě líbí. Věřím, že také Manželství v kostce bude mít stejný úspěch jako hry předcházející.“
Manželství v kostce je komedie o věčném souboji mužů a žen, který netrvá jen sto let, a který se netýká jen dvou jedinců. Týká se všech a prožíváme ho znovu a znovu. Hlavní hrdinové Emil a Marcela ho dávají jen poněkud extrémněji. Sami sebe se ptají: Kolikrát se vlastně toho druhého pokusili zavraždit? A jak je možné, že ten druhý partner ještě vůbec žije?
Manželství v kostce je rovněž skvělou příležitostí dvou skvělých komiků Zuzany Kronerové a Oldřicha Navrátila. Oba hrají dvacetileté do sebe zamilované vodáky i sto dvacetileté partnery, kteří přemýšlejí, proč se jim vlastně nepovedlo zakroutit tomu druhému krkem.
„Inscenace má sedm kapitol a každá z nich zachycuje jednu životní etapu: zamilování, krizi či podnikání a následné zkrachování. Kapitolu první jsem nazval Plná palba v plné síle. Je to etapa čtyřicátin, kdy v jejich vztahu vládne tak trošku válka,“ uvedl před časem pro regionální Deníky o své hře Luboš Balák. Výkony obou protagonistů zhodnotil takto:„Hádají se skvěle a přitom se mají rádi. Text přijali jako sobě vlastní, mají to už prostě odžité.“
Představení se koná ve čtvrtek 9. března 2023 v 19 hodin DvLd Vsetín.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Divadlo v Lidovém domě