Vsetínský Den sportu sklízel superlativy

06.09.2021 11:53

VSETÍN - Historicky první Den sportu ve Vsetíně se uskutečnil v pátek 3. září Na Lapači. Ukázky z činnosti tří desítek místních sportovních klubů či kroužků přišly zhlédnout a také si je vyzkoušet stovky občanů, převážně pak dětí.

„Právě motivovat děti a mládež k pohybu, obzvláště v současné covidové době, a současně podpořit místní sportovní organizace a představit nabídku jejich aktivit bylo hlavním posláním této akce. Z ohlasů návštěvníků i zástupců prezentovaných klubů a kroužků je zřejmé, že se nadmíru vydařila. A to je pro nás tou největší odměnou. Všichni, kteří se na její organizaci podíleli, zaslouží velké poděkování,“ potěšilo místostarostu pro sport Tomáše Pifku.

Den sportu ve Vsetíně nabídl pestrý program. Před zimním stadionem prezentovali svou činnost hokejisté, kteří připravili i autogramiádu hráčů prvoligového A-týmu. Tamtéž měli své stanoviště šachisté a hráči šprtce. Ve sportovní hale se předvedli florbalisté a házenkáři, naantukových kurtech volejbalisté, tenisté a nohejbalisté. V někdejší pingpongové hale si ukázky z činnosti připravili sportovní gymnasté, stolní tenisté a tanečnice. V permanenci bylo i sportoviště pro pétanque, prostor bývalé nafukovací haly, skateboardové hřiště a vedlejší plocha, která v zimě slouží jako přírodní kluziště. Na travnatém ploše poblíž parkoviště u zimního stadionu představili své dovednosti fotbalisté, biatlonisté a hasiči.
„Přímo na parkovišti se prezentovali bajkeři a hokejbalisté a na pódiu vé aktivity představilo středisko volného času Alcedo či oddíly brazilského jiu-jitsu, tradičního karate, plavání, horolezectví a další. V lokalitě na Ohradě si pak bylo možnézahrát kuželkym“ dodala tisková mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.
Hlavní organizátorem akce bylo město Vsetín za podpory jednotlivých sportovních organizací a partnerů, jimiž byly středisko volného času Alcedo Vsetín, Vsetínská sportovní, Dům kultury Vsetín a Masarykova veřejná knihovna Vsetín.  

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Vsetín