Vsetínská „Zuška“ připravuje pouliční výstavu

05.04.2021 08:29

VSETÍN - Výtvarný obor Základní umělecké školy Vsetín ve spolupráci s Domem kultury (DK) Vsetín a vsetínskou radnicí chystá pouliční výstavu žákovských prací, které vznikly během distanční výuky. Instalace výstavy s názvem Člověče, nezlob se, jaro je tady, proběhne v dubnu na náměstí Svobody.
„Tato iniciativa vznikla zcela spontánně v mé hlavě. Má to být malé milé překvapení v časech ne moc dobrých, a také poděkování rodičům. Z domácí tvorby je totiž vidět nejen práce žáků, ale též podpora, pomoc a velkorysost rodičů, a hlavně jejich společný čas. Výstava ukáže desítky prací a možná dosáhneme až na stovku,“ uvedla za pořádající školu Kateřina Davidová.
Do příprav výstavy se zapojil i Dům kultury Vsetín. „Naplánovaná akce se nám líbila, a tak jsme nabídku ke spolupráci přijali. V této době, kdy je omezena veškerá kulturní činnost, jsme rádi poskytli technickou pomoc, aby se kultura a umění dostalo k co nejširší veřejnosti, a aby se ukázalo, že ani Zuška nezahálí a žáci doma za podpory rodičů tvoří,“ řekla jednatelka DK Petra Vaňková. 
V průběhu dubna tedy budou mít obyvatelé Vsetína možnost vidět na „kolečkové“ části náměstí Svobody zhruba osm kruhových stojanů s fotografiemi domácí tvorby žáků Základní umělecké školy Vsetín na téma Jaro. Výstava bude proměnlivá nejen podle počasí, ale každý týden bude doplněna o nové práce. 
„V počítači máme autentické obrázky z domácích ateliérů, ale nemůžeme vás pozvat do prostor naší umělecké školy nebo do galerie. Právě proto najdete výstavu: Člověče, nezlob se, jaro je tady! venku – před kinem Vatra. Potěšte své oko i duši, když půjdete náhodou kolem,“ zve všechny Kateřina Davidová.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Vsetín