Vsetínská nemocnice otevřela již druhou covidovou stanici

16.11.2021 07:09

VSETÍN - Skokový nárůst hospitalizovaných pacientů s onemocněním covid-19 si vyžádal otevření již druhé stanice ve Vsetínské nemocnici. Změna v organizaci lůžkové péče omezila již v říjnu plánované operace kýl, křečových žil či endoprotetické výkony, nyní jsme prakticky zastavili plánovanou operativu.

„Z důvodu aktivace již druhé covidové stanice jsme byli nuceni odložit další operační výkony. Jedná se o výkony, jejichž odklad je medicínský bezpečný. Omezení se netýká onkologické operativy, budeme se snažit provádět i některé TEP, které nesnesou odklad,“ řekl v pondělí 15. listopadu náměstek pro léčebnou péči Martin Metelka. 
„Současný počet lůžek nestačil pro množství pacientů vyžadujících hospitalizaci, proto jsme se rozhodli od pátku 12. listopadu otevřít další oddělení pro pacienty s onemocněním covid,“ dodal náměstek.

„Počet nemocných s covid-19 v posledních dnech celorepublikově narůstá, také vývoj počtu hospitalizovaných pacientů je nepříznivý. V současné chvíli má Vsetínská nemocnice celkem 42 covid pacientů, z toho osm je ve vážném stavu na intenzivní péči. Lze předpokládat, že počet pacientů, kteří budou vyžadovat hospitalizaci v následujících dnech, poroste i ve Vsetínské nemocnici,“ sdělila Radka Benešová, tisková mluvčí nemocnice.

Během posledních týdnů vzrostl zájem také o očkování. „Od listopadu jsme byli nucení zavést možnost očkování pouze po předchozí registraci a rezervaci termínu prostřednictvím centrálního rezervačního systému, případně po předchozí telefonické domluvě,“ vysvětlil náměstek. Prodloužili jsme také otevírací dobu očkovací ambulance, vždy v úterý do 17 hodin.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Vsetínská nemocnice