Vsetíňané mohou ještě do pátku připomínkovat návrh změny územního plánu

02.08.2022 07:25

VSETÍN - V těchto dnech finišuje pořizování změny Územního plánu Vsetín s cílem reagovat na aktuální či výhledové potřeby města a vytvářet i nadále územní podmínky pro jeho další úspěšný rozvoj. Připomínky k návrhu změny číslo 6 územního plánu mohou občané podávat ještě do pátku 5. srpna.
„Územní plán stanovuje základní koncepci rozvoje území, ochranu jeho hodnot, jeho plošného a prostorového uspořádání, stanovuje spořádání krajiny a koncepci veřejné infrastruktury, vymezí zastavěné území, vymezí plochy a koridory: zastavitelné plochy, plochy přestavby, plochy a koridory pro veřejně prospěšné stavby a veřejně prospěšná opatření, plochy pro územní rezervy a stanoví podmínky pro využití těchto ploch a koridorů,“ uvedla Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí.
Zákonnou povinností města je územní plán vyhodnotit každé čtyři roky a dle potřeby pořídit jeho aktualizaci. Termín aktualizace připadá na letošní rok. K návrhu změn vůči stávající podobě územního plánu, který najdete ZDE, je možné podávat písemné připomínky a námitky do pátku 5. srpna včetně, a to na adresu městského úřadu, ulice Svárov 1080, PSČ 755 01.
„Uplatněné námitky a připomínky pořizovatel vyhodnotí ve spolupráci s určeným zastupitelem, případně je územně plánovací dokumentace upravena a následně je změna územního plánu předložena zastupitelstvu města k vydání. Definitivní podobu tedy získá aktualizovaný územní plán teprve po schválení zastupitelstvem města, což se předpokládá na zářijovém zasedání,“ dodala tisková mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městký úřad Vsetín