Vsetín se zapojil do sbírky na pomoc nemocnému chlapci

27.12.2022 07:28

VSETÍN - V průběhu prosince se na sociálních sítích objevil příběh devítiletého chlapce ze Vsetína, který důsledkem řady invazivních vyšetření ve svém věku zažil spoustu bolesti, resustitaci i koma a zůstal ve stavu vigilního kómatu. Tento velký bojovník má ale naději a chce se naučit znovu chodit a mluvit.
„Nákladné výdaje na kompenzační pomůcky, zdravotní potřeby a rehabilitace, které nehradí zdravotní pojišťovna, dovedly rodinu Teodora do tíživé životní situace. Pomoc přišla od Charity Vsetín, která podpořila rodinu nejen finančním příspěvkem, ale na portálu Darujme.cz zřídila sbírkový projekt Rehabilitace pro Tea, který by mohl malému Teodorovi a jeho rodičům alespoň dočasně pomoci s financováním léčby,“ uvedla Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí.
„Projekt Rehabilitace pro Tea byl vystaven 12. prosince na třetí adventní neděli a během jednoho týdne se nasbíralo přes 150 tisíc korun! Tato částka pokryje léčebné náklady na jeden rok a rodiče si tak budou moci v příštím roce na chvíli vydechnout. Neúnavné shánění financí, sponzorů a starost o rodinu je opravdu vysilující a většina z nás si neumí představit, co všechno péče o postižené dítko obnáší,“ sdělila autorka projektu Eva Šafaříková.
Sbírka Rehabilitace pro Tea zůstává na portálu otevřená, lidé mohou přispívat i nadále nebo si nastavit trvalé platby, výše částky není nijak omezená, v tomto případě každá koruna pomáhá. Charita Vsetín si samozřejmě z příspěvků dárců nestrhává žádné benefity.
„Jsme rádi, že touto cestou můžeme plnit naše poslání a zůstávat věrni mottu Charity Vsetín „S námi nejste sami!“ Já pevně věřím, že se lidé ještě semknou a projekt na pomoc malému Teovi podpoří,“ dodala Eva Šafaříková.
Přečtěte si příběh malého Teodora a pomozte zafinancovat rehabilitační program, který chlapec tolik potřebuje k uzdravení a na jehož zaplacení už rodině finance nezbývají. Příběh Teodora najdete zde: Rehabilitace pro Tea | Darujme.cz
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Charita Vsetín