Vozidlo se po nárazu téměř rozpůlilo, řidič skončil v péči zdravotníků

05.05.2021 15:37

ZLÍN - Krátce před jednou hodinou odpolední dnes havaroval řidič osobního vozidla tovární značky Ford Focus v ulici Okružní na největším zlínském sídlišti Jižní Svahy.
„Muž, jedoucí ve směru od Kocandy do centra města, sjel se svým autem mimo silnici do prostoru parkoviště, kde poškodil několik vozidel. Naštěstí se v daný okamžik na parkovišti nikdo nenacházel. Při nehodě došlo téměř k rozpůlení vozidla, které se přetočilo na střechu a řidič v něm zůstal zaklíněn hlavou dolů v bezpečnostních pásech,“ informovala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
Při nehodě bylo poškozeno několik dalších osobních aut. Městští strážníci i státní policisté se muže snažili z vozu vyprostit, ale marně. Hasiči k vytažení muže použili hydraulické vyprošťovací zařízení a muže z vraku vozidla vytáhli. Poté jej předali do péče posádce zdravotnické záchranné služby.
„Hasiči na místě nehody provedli protipožární opatření. Dále stabilizovali vozidlo proti pohybu pomocí klínů a stabilizační tyče. Provozní kapaliny, které vytekly z havarovaného vozidla, zasypali sorbentem a zamezili dalšímu úniku. Po zadokumentování místa nehody Policií ČR hasiči vozovku uklidili,“ dodal Lucie Javoříková.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje