Vojáci pomáhají v Baťovce i v lednu

03.01.2022 11:56

ZLÍN - Spolupráce mezi Krajskou nemocnicí T. Bati ve Zlíně (KNTB) a Armádou České republiky pokračuje i na počátku roku 2022. „S péčí o tzv. covidové pacienty pomáhá v lednu šest vojáků. Nahradili pět svých kolegů, kteří ve zlínské nemocnici působili v prosinci.
Baťovka je aktuálně na prvním místě mezi tuzemskými nemocnicemi v počtu covidových pacientů. Pokračování spolupráce s armádou proto vítá,“ sdělil Zdeněk Dvořák, PR specialista KNTB.
„Stále máme obsazená lůžka intenzívní péče, pomoc vojáků je proto pro nás velmi potřebná. Své povinnosti dokáží perfektně zvládat, nahrazují sanitáře. Také fakt, že s námi zůstávají i v novém roce, je pro nás velkou vzpruhou. Za pomoc a celkový přístup jsme Armádě České republiky velmi vděční,“ prohlásila Kamila Slabáková, náměstkyně ošetřovatelské péče v KNTB. 
Velký vděk ze strany Baťovky patří i zdravotníkům z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje, kteří od druhé poloviny minulého roku pomáhají v odběrovém stanu. Také tato spolupráce pokračuje. V KNTB nadále působí i středoškolští a vysokoškolští studenti, a to jak v rámci svých praxí, tak i pracovních dohod. 

Vlastimil Langer

Zdroj: Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně
Ilustrační foto: Archiv SNZ