Voda ve Zlínském kraji byla příčinou i několika dopravních nehod

22.06.2020 07:10

ZLÍNSKÝ KRAJ - Také v neděli neustávající déšť ve Zlínském kraji potrápil jeho obyvatele. Starosti měli profesionální a dobrovolní hasiči, kteří monitorovali hladiny řek, odstraňovali následky dlouhodobých dešťů, především popadané podmáčené stromy ze silnic, odčerpávali vodu ze zatopených objektů a čistili kanálové vpusti a propustky.
„Profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí instalovali protipovodňové rukávce v obci Střítež nad Bečvou. Nejvíce událostí hasiči řešili na Vsetínsku, Uherskohradišťsku a tentokrát i na Zlínsku,“ informovala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
Kroměřížští hasiči společně s hasiči ze stanice Morkovice - Slížany zasahovali v neděli odpoledne u havárie osobního vozidla u Roštína na Kroměřížsku. Řidič se svým autem skončil mimo cestu v příkopu.
„Hasiči muže předali do péče zdravotních záchranářů, u vozidla potom odpojili autobaterii a zabezpečili auto proti vzniku požáru. Poté uklidili vozovku a vrátili se zpět na své stanice,“ řekla mluvčí.
Krátce před čtvrtou hodinou odpolední  vyjeli profesionální hasiči ze stanice Kroměříž do Bojanovic na Kroměřížsku, kde havarovala řidička osobního vozidla, která se s autem převrátila přes střechu. Vozidlo se zastavilo na levém boku.
„V autě s řidičkou cestoval muž a malý chlapec. Všichni tři se z vozidla dostali ještě před příjezdem hasičů, kteří ihned poskytli předlékařskou první pomoc chlapci a velitel zásahu si pro něj přivolal i zdravotnickou záchrannou službu. Záchranáři pak chlapečka odvezli do nemocnice ke kontrolnímu vyšetření. Od hasičů dostal dráčka Záchranáčka,“ sdělila mluvčí.
Hasiči pak vozidlo převrátili zpět na kola a odsunuli mimo vozovku, aby nebránilo provozu. Po nehodě unikly z auta provozní kapaliny, které zasypali sorbentem a havarované vozidlo zabezpečili proti vzniku požáru.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje