Vítězem 8. ročníku Kovářské pětky se stal stejně jako loni Filip Vabroušek

14.11.2022 15:33

ZLÍN – V sobotu 12. listopadu se v továrním areálu bývalých Baťových závodů uskutečnil osmý ročník unikátního závodu Kovářská pětka. V hlavním závodě na pět kilometrů pořádaném tradičně Kovárnou VIVA zvítězil i letos Filip Vabroušek. Akce se konala jako součást seriálu Běhů Zlín.

„Ani mrazivé počasí neodradilo účastníky Kovářské pětky a na startu se tak letos sešlo celkem 215 malých a velkých běžců. Hlavní závod odstartoval krátce po půl desáté u 72. budovy. Závodníci vyrazili na pětikilometrovou trať společně s účastníky Indiánského běhu, který byl letošní novinkou závodu a měřil 1900 metrů,“ uvedla Kateřina Martykánová, PR manažerka a mluvčí závodu.
V závodním poli nechyběli letos triatlet Petr Vabroušek a jeho syn. Filip Vabroušek stejně jako loni, opět zvítězil a zdolal trať Kovářské pětky nejrychlejším časem 16:02, který byl ještě o půl minuty lepší než v roce 2021. Na druhém místě se umístil Erik Machů (16:11) a třetí doběhl Andrej Višněvský (16:31). Mezi ženami se nejlépe dařilo Evě Kučerové (19:41), která si o 50 sekund zlepšila svůj čas na této trati z minulého roku, kdy doběhla na druhém místě. Druhou nejrychlejší ženou letošního závodu byla Jarmila Hastíková (20:06), třetí skončila Helena Chromeková (20:42).

„Letošní počet startujících nám udělal velkou radost a pro nás organizátory povzbuzením do dalších ročníků,“ řekl za organizující Kovárnu VIVA Zbyněk Rozsypal a dodal, že do cíle pětikilometrové trati doběhlo161 závodníků a premiérový Indiánský běh na 1900 metrů zdolalo 22 běžců.

Ještě před hlavním závodem odstartovaly i dětské závody pro menší běžce, jichž se zúčastnilo 32 dětí, které soutěžily na tratích o délce 180 a 360 metrů.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Pořadatelé Kovářské pětky