Veřejnost může navrhnout kandidáta na cenu města za letošní rok

04.07.2021 09:38

KROMĚŘÍŽ - Jména osobností, které by si zasloužily udělení Ceny města Kroměříže za rok 2021, mohou až do 11. října letošního roku navrhovat občané, orgány města, zastupitelé, právnické osoby, sdružení i jiné subjekty, které v Kroměříži působí.
„Nejvhodnějšího z navrhovaných kandidátů vyberou členové kroměřížského zastupitelstva na konci roku. Oceněným může být osoba starší 18 let, která žije či působí v Kroměříži a významně se přičinila o její rozvoj a propagaci,“ řekla místostarostka města Daniela Hebnarová.

Ocenění je poděkováním města významným osobnostem za rozvoj a propagaci Kroměříže. Zastupitelstvo města Kroměříže je uděluje každoročně jedné osobnosti za podstatný přínos v nejrůznějších oblastech lidské činnosti a za činy hodné občanské pozornosti. „Udělení Ceny města Kroměříže je spojeno s předáním čestného uznání, věcné ceny a peněžní odměny,“ dodala Hebnarová.

Cena města Kroměříže se uděluje od roku 2009. jejími nositeli jsou: Jan Štěpánek, Jaromír Hnilička, Josef Kvapilík, Karel Janeček, Antonín Lukáš, Sylviane Brazillierová, Eva Nováková, Evžen Petřík, Jitka Dvořáková, Josef Olišar, Zdeňka Skaličková a za rok 2020 Stanislav Kratochvíl.

„Návrhy na oceněné za rok 2021 je možné podávat písemně na adresu Městský úřad Kroměříž, odbor Útvar tajemníka, Velké náměstí 115 nebo elektronickou poštou na adresu zpravodaj@mestokm.cz. Nejzazším termínem pro doručení nominace je pondělí 11. října 2021,“ doplnil Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž