Velké Karlovice budou v sobotu hostit Běhej Valachy, závodit může celá rodina

21.10.2022 16:35

VELKÉ KARLOVICE – Sobota 22. října bude v beskydských Velkých Karlovicích patřit běžcům. V údolí Léskové, u hotelu Galik, se uskuteční tradiční závod Běhej Valachy, který je zároveň závěrečnou akcíletošního seriálu DATART Valachy tour. „Pořadatelé opět připravili trasy nejen pro dospělé, ale také pro děti. Zájemci se mohou stále ještě registrovat na www.valachytour.cz.Přihlášení bude možné i v den závodu přímo na místě,“ uvedla Martina Žáčková, tisková mluvčí Resortu Valachy.
Hotel Galik, u nějž se závod koná, je obklopen terény jako stvořenými pro běhy různé náročnosti, ale nabízí i zázemí pro občerstvení, odpočinek či převlečení. „Pro zdatnější běžce jsme připravili hlavní trasu 12 km s převýšením 350 metrů po ostrých beskydských trailech. Pro ostatní máme lehčí trať 7 km s převýšením 100 metrů. Kdo se při běhu rád kochá, ten se má opravdu na co těšit: na trase se střídají lesní pasáže s výhledy do krajiny, která je právě teď na podzim opravdu nádherná a hraje všemi barvami. Samozřejmě máme opět připravené i závody pro děti v sedmi věkových kategorií na vzdálenosti od 100 metrů až 1,8 km,“ láká hlavní organizátor Bohuslav Komín z pořádajícího Resortu Valachy.
Vyhlášena bude i oblíbená horská KILPI prémie pro závodníky na dlouhé trase: odměna pro 33., 99. a 133. běžce na nejvyšším místě trasy Pod Vysokou. Na závěr vedle vítězů Běhej Valachy budou vyhlášeni i celkoví vítězové letošního seriálu.
Pro sportovce i jejich doprovod bude vedle občerstvení u hotelu Galik připravena i chill out zóna titulárního partnera DATART s odpočinkovými lehátky, skákacím hradem, soutěží Staň se mladým elektrospecialistou a fotokoutkem, stánky partnerů a zábavný dětský program se Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra, dětskou elektronikou GoGEN Maxipes Fík nebo sportovní značkou Kilpi. Atraktivním zpestřením bude živé vysílání ze závodu, a to i na velkoplošné obrazovce u hotelu Galik. Celou akci včetně dětských závodů opět nasnímají kamery České televize pro reportáž na ČT sport.

Více: www.valachytour.cz.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Resort Valachy