Velikonoční vajíčka zdobí stromy v Rožnově

28.03.2024 07:45

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Město Rožnov pod Radhoštěm se letos před Velikonocemi rozhodlo přivítat jaro a sváteční atmosféru nezaměnitelným způsobem. Díky zapojení základních škol ve městě se vybrané stromy proměnily v poutavou galerii barevných velikonočních vajíček.
„Děti ze základních škol v Rožnově pod Radhoštěm se chopily štětců a palet a s radostí vytvořily nádherná umělecká díla na téma Velikonoc. Od prvního do posledního okamžiku panovala neuvěřitelná kreativita, která se odrazila v každém malovaném vajíčku. Výsledek této spolupráce a kreativity je nyní vidět na předem určených stromech, které se staly domovem pro dětské velikonoční výtvory,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
 „Tento projekt byl pro nás nejen způsobem, jak uvítat jaro a připravit se na sváteční období, ale také jako způsob, jak posílit pouto mezi našimi školami a městem a přispět ke krásnějšímu prostředí, které obýváme. Jsem potěšen kreativitou a úsilím, které naše děti vložily do této iniciativy, a jsem hrdý, že můžeme sdílet jejich umělecká díla s celým městem,“ řekl místostarosta města Tomáš Gross.
Do velikonočního tvoření se zapojili žáci ze ZŠ Záhumení, Koryčanské Paseky, Pod Skalkou, 5. května a ZŠ Videčská.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm