Velikonoční dekorace, řemeslné výrobky, zábava a dobré jídlo

11.04.2022 16:12

ZLÍN – Tradiční Velikonoční jarmark začíná ve středu 13. dubna v 8 hodin na zlínském náměstí Míru a potrvá do 18. hodiny čtvrteční. „O pozornost návštěvníků se bude po dva dny ucházet přes 60 prodejců, kteří mají v nabídce zejména rukodělné a řemeslné výrobky. Nebude chybět ani kulturní program, aktivity pro děti a občerstvení,“ řekla Tomáš Melzer, tiskový mluvčí zlínského magistrátu.

„Ve stáncích bude na výběr z široké nabídky jak velikonočních dekorací, tak i dalších výrobků, jako je např. užitková i dekorativní keramika, košíkářské a dřevěné výrobky, pomlázky, kožené doplňky, šperky a mnoho dalšího. Kromě spousty dobrot k jídlu nebude na Zelený čtvrtek chybět ani zelené pivo,“ sdělila organizátorka jarmarku z oddělení cestovního ruchu zlínského magistrátu Pavla Julinová. „Návštěvníci se mohou také těšit na odpolední hudební program a zábavu pro své děti,“ dodala.

V rámci doprovodného programu pro děti a dospělé se ve středu od 16 hodin na pódiu představí dětský folklorní soubor Trnečka a dětský pěvecký sbor Čamlíci, od 17:30 hodin vystoupí skvělí hudebníci z kapely F-Dur Jazzband. Jako hosta si kapela přivzala zlínskou rodačku, zpěvačku Leonu Machálkovou. Čtvrteční odpoledne zpříjemní vystoupení dětského folklorního souboru Vonička, CM Paléska a žáků z Hudební školy Yamaha. V podvečer náměstí ožije s vizovickou kapelou Fleret se Zuzanou Šulákovou.

Po oba dny otevřou i velikonoční tvořivé dílničky pro nejmenší. Jednu z dílniček tu bude mít středisko rané péče Educo Zlín, kde si děti budou moct sami nazdobit velikonoční perníčky nebo se zabavit u různých velikonočních aktivit. Připraveno je i mezi dětmi oblíbené malování na obličej.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Magistrát města Zlína