Vedení města projednalo s občany změnu trasy městské autobusové linky

15.04.2023 09:15

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Rožnovská radnice zorganizovala veřejné projednání s občany k městské autobusové lince. Výsledky hlasování budou předloženy radě města. Pravděpodobně bude změněna trasa linky, upraví se odjezdy autobusu a také se částečně obmění autobusové zastávky. Požadavky občanů budou zapracovány do návrhu a město následně podá žádost o změnu na KOVED.
„Městská autobusová linka doposud obsluhovala zejména Dolní Paseky, Koryčanské Paseky a cestující zavezla k náměstí. Od srpna 2022 autobus propojoval obě oblasti a v pravidelných intervalech zajišťoval svozy z jednotlivých zastávek. Občanům města však tato linka nevyhovovala a často se obraceli na vedení města s žádostí o změnu tak, aby linka opravdu sloužila občanům a splňovala jejich požadavky. V současné době město za provoz této linky platí ročně 1,9 mil. korun a dle statistik za každou jednu jízdu cestujícího doplácí 45 Kč, od příštího roku by se tato cena měla ještě zvýšit,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí. 
„Chceme, aby se lidem v Rožnově dobře žilo, a k tomu fungující MHD rozhodně patří. Šli jsme za lidmi do oblasti, kde linku nejvíce využívají a také nám odtud chodilo nejvíce podnětů na změnu. Po dvouhodinové diskuzi jsme došli ke společným závěrům, u linky změníme trasu a rozdělíme ji na dvě ramena – Dolní Paseky – náměstí, náměstí – Koryčanské Paseky. Přidáme ranní spoje tak, aby se lidé včas dostali na autobusové nádraží, kde poté třeba přestupují na další autobusy směrem na Valašské Meziříčí. Do obsluhy vrátíme zastávku u Zemědělky,“ popsal situaci starosta města Jan Kučera.
Autobusová linka bude nově také zajíždět přímo na Masarykovo náměstí a nebude projíždět ulicí Bezručova. Cestující budou však moci vystoupit na ulici Hradišťko. „Veškeré požadavky musíme zapracovat, předložit radě města a následně podat žádost o změnu na KOVED. Současně musíme zažádat o povolení ke zřízení nové autobusové zastávky přímo na náměstí. Celý tento proces zabere chvíli času, ale věřím, že přinese hlavně spokojenost cestujících,“ dodal na závěr starosta.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm