Vedení města připravuje rozpočet na příští rok, chce více investovat

13.11.2022 15:45

KROMĚŘÍŽ - Nové vedení kroměřížské radnice připravuje rozpočet na rok 2023. „Je to aktuálně náš nejdůležitější úkol. Probíráme se návrhem, který vznikal ještě před naším nástupem na radnici. S ohledem na to, že rozpočet by mělo v prosinci schvalovat zastupitelstvo, nemáme prostor na kompletní přepracování rozpočtu. Chceme do něj ale přesto zařadit maximum reálných investic,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný.
Podle něj bude rozpočet pravděpodobně deficitní. „Nepočítáme ale s tím, že by město příští rok čerpalo úvěr. Schodek budeme chtít pokrýt z peněz, které město ušetřilo v minulých letech nebo které nebudou vyčerpány kvůli investicím, jež byly plánované na letošní rok, ale realizovány nakonec nebudou. V rozpočtu budeme počítat také s penězi na přípravu větších projektů, které jsme občanům slibovali v našich volebních programech,“ poznamenal kroměřížský starosta.
„Na letošní rok město počítá s rozpočtem, který má podle vedoucího finančního odboru Radima Hlaváče po úpravách příjmy cca 880 milionů korun a s výdaji cca 964 milionů korun. Schodek ve výši cca 84 milionů korun město plánuje pokrýt úsporami z předchozích let,“ řekl Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj: Městský úřad Kroměříž
Ilustrační foto: Archiv SNZ