Vedení města poděkovalo autorům vítězných projektů

27.11.2021 09:33

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Celkem pět návrhů uspělo v letošním premiérovém ročníku participativního rozpočtu Náš VALMEZ. Jejich autory a zástupce úspěšných organizací přivítali na radnici představitelé Valašského Meziříčí a přiblížili jim také další postup.

„Občané v rámci participativního rozpočtu Náš VALMEZ podali celkem 34 návrhů na zvelebení a zatraktivnění města. Všem předem stanoveným kritériím nakonec vyhovělo 15 z nich, jež se ucházely o hlasy veřejnosti. Do ankety se zapojilo 2 340 hlasujících, kteří rozhodli o vítězství projektu Vrtulí kuličkodráhy asociace TOM Zlaté šípy,“ uvedl tiskový mluvčí meziříčské radnice Jakub Mikuš.
Do dvoumilionového limitu pro realizaci úspěšných projektů se pak vešly ještě: 2. Nejen taneční parket, 3. Rozšíření Disc Golf Parku Kasárna, 4. Rozšíření dětského hřiště v Podlesí a 5. Zpřístupnění lokality Obora.
„V pilotním ročníku participativního rozpočtu uspěly krásné projekty, které navrhli a vybrali sami občané, což je skvělé. Potěšil nás nejen velký zájem navrhovatelů, ale také hlasujících. Je to jasný signál, že v projektu Náš VALMEZ má smyls pokračovat i v dalších letech,“ je přesvědčen starosta Robert Stržínek, který s místostarostkami Zdislavou Odstrčilovou a Yvonou Wojaczkovou poděkoval autorům vítězných návrhů.
„Projekty jsme předali odboru komunálních služeb, kde kolegové připraví vše nezbytné pro jejich realizaci. Nejpozději do konce června 2023 by pak měly ozdobit veřejný prostor a začít sloužit našim občanům,“ řekl starosta Stržínek. „Věřím, že také v příštím roce se nám sejde celá řada zajímavých projektů, z nichž budou moci občané vybírat. Společnými silami tak budeme dál rozvíjet Náš VALMEZ,“ je přesvědčený starosta.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí