Vedení města Otrokovice se sešlo s obyvateli Bahňáku

12.09.2021 07:04

OTROKOVICE - Letos první beseda vedení města s veřejností, v plánované sérii setkání, se uskutečnila ve čtvrtek 9. září v budově SENIORU C. Diskutovat s občany přišla starostka města Hana Večerková a místostarosta Petr Ťopek. Přizván byl také Vladimír Plšek, jednatel Technických služeb Otrokovice, besedy se zúčastnil i ředitel SENIORU Zdeněk Mikel.
"V úvodu starostka informovala veřejnost o aktuálních tématech ve městě a plánovaných investicích. Uvedla například právě probíhající rekonstrukci Městského koupaliště Otrokovice a dětského hřiště na Štěrkovišti. Na následující období je plánována 2. etapa opravy vozovky v ulici K. Čapka, chodníky v několika částech Bahňáku, rekonstrukce autobusového nádraží s veřejným WC, 2. etapa revitalizace Rekreační oblasti Štěrkoviště, revitalizace přístaviště, 2. etapa výměny oken na ZŠ Mánesova, úprava komunikací v ulici Zahradní, bude instalována a slavnostně odhalena socha J. A. Bati a další,“ uvedla tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.
Starostka také připomněla aplikaci Hlášení závad, která je umístěna na webových stránkách města, kde mohou občané upozornit na určitý problém v jednotlivých lokalitách. Zároveň poukázala na nový městský projekt Pohni městem, kde mohou obyvatelé do konce září hlasovat pro návrh, který se jim zamlouvá nejvíce.
Místostarosta Petr Ťopek, který má na starosti oblast sportu a kultury, pozval občany na Michalskou pouť, Michalfest a zhodnotil uplynulý ročník Otrokovických letních slavností.
Obyvatelé části Bahňák si postěžovali na stále častější vandalismus, lidi bez doma na veřejných prostranstvích a neohleduplné cyklisty na chodnících. Rovněž připomněli zápach, který je sice méně častý a intenzivní, nicméně stále se vyskytuje. Dotazy směřovaly také ke kanalizaci na Bahňáku, městské zeleni či hotelu Společenský dům.
Veškeré podněty ze setkání byly zaznamenány a vedení města je bude vyhodnocovat a následně se je řešit. V závěru besedy se vedení města dočkalo poděkování za odvedenou práci.
„Následující veřejná beseda se uskuteční 7. října v 17 hodin v sále Otrokovické BESEDY. Zváni jsou především obyvatele Středu a Újezdů,“ pozvala veřejnost na další setkání starostka Hana Večerková.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice