Vedení kraje ocenilo dobrovolné i profesionální hasiče

11.06.2021 07:04

ZLÍNSKÝ KRAJ – Více než čtyřem desítkám dobrovolných i profesionálních hasičů poděkovali ve středu 9. června v sídle Zlínského kraje za jejich záslužnou činnost hejtman Radim Holiš, ředitel Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Vít Rušar a starosta Krajského sdružení hasičů Zlínského kraje Vlastimil Nevařil. Hasiči obdrželi pamětní medaile a někteří i záslužná vyznamenání II. stupně.
„Každý kraj má mít své tradiční společenské události a mezi ně určitě patří poděkování hasičům za to, že nám kryjí záda v celém území. Když je nejhůř a je potřeba něco udělat, tak si vždy vzpomeneme na hasiče. A oni musí mít svoji historii, své osobnosti a legendy. Právě dnešek je krásnou příležitostí si tyto osobnosti z řad hasičů představit a ocenit je za jejich práci a obětavost,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.
„Ve Zlínském kraji působí téměř 500 profesionálních hasičů a dále je zde více než 22 tisíc dobrovolných hasičů registrovaných v 383 sborech. V tomto počtu figuruje i hasičský dorost. Zlínský kraj hasiče za jejich záslužnou činnost oceňuje již od roku 2006. Za tu dobu (včetně letoška) ocenil více než sedm stovek dobrovolných a profesionálních hasičů, a to od těch nejmladších, kteří dosahují významných úspěchů v požárním sportu, až po ty zasloužilé, kteří mají za sebou desítky let aktivní a obětavé činnosti?“ sdělila krajská tisková mluvčí Soňa Ličková.
Oceněné pamětními medailemi i záslužnými vyznamenáními II. stupně si u dobrovolných hasičů nominují jednotlivé okresy, u profesionálních hasičů oceněné navrhuje Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj