Večírek na zahradě hospody ukončili přivolaní policisté

21.04.2020 09:21

LUHAČOVICE – Nepovolenou zábavu tří mladých mužů, kteří v zahradě uzavřeného hostince v obci na Luhačovicku popíjeli alkohol a hlučně se bavili, utnuli v neděli 19. dubna přivolaní policisté. O výši jejich provinění v době, kdy jsou podobné akce zakázány, rozhodne příslušný správní orgán.

„Policisty z Luhačovic vyslal po jednadvacáté hodině operační důstojník do blízké obce, kde byla podle oznámení místních obyvatel v bývalé hospodě slyšet už druhý den hlasitá zábava, ač je v současné době na území našeho státu zakázán volný pohyb občanů,“ iínformobal policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté v malé obci u Luhačovic zjistili, že z budovy bývalé hospody se skutečně ozývala hlasitá hudba doprovázená vulgaritami a smíchem.

„Na zahradě zastihli tři mladé muže ve věku čtyřiadvacet, pětadvacet a sedmadvacet let, přičemž ani jeden z nich nebyl místní a nebyli v žádném příbuzenském vztahu. V přítomnosti policistů měli všichni tři nasazené roušky. Vysvětlili, že celý den v budově hostince uklízeli a večer si udělali oheň, opékali uzeniny a konzumovali různé druhy alkoholických nápojů,“ sdělila mluvčí.

Policisté muže poučili, že porušili nařízení o zákazu volného pohybu osob v České republice a vysvětlili jim, že akci mají neprodleně ukončit. „Přestupek předali k dořešení pracovníkům přestupkového odboru příslušného úřadu. Mladí muži mohou ve správním řízení dostat několikatisícovou pokutu,“ uzavřela Monika Kozumplíková.
Vlastimil Langer
Foto: Policie ČR