Ve Zlínském kraji bylo bez objednání naočkováno 137 lidí

22.07.2021 08:32

ZLÍNSKÝ KRAJ – Ve Zlínském kraji bylo během středy 21. července očkováno bez předchozí registrace celkem 137 lidí. Očkování bez objednání se ve Zlínském kraji spustilo ve středu v 8 hodin ráno na třech už dříve zřízených očkovacích místech.

„Pro vakcínu bez objednání si lidé mohli přijít v čase od 8 do 15 hodin. Možnosti využilo ve Zlíně v PSG aréně 90 lidí, v Luhačovicích v očkovacím centru IVF Czech Republic 17 a v Uherském Hradišti ve zdravotnickém zařízení Medical Plus 30 zájemců,“ sdělila krajská tisková mluvčí Soňa Ličková.

„Zájem je adekvátní našemu očekávání. Lidé během dnešního dne často telefonovali přímo na očkovací místa a zjišťovali podmínky očkování bez registrace. Předpokládáme, že zájem by se mohl v následujících dnech zvýšit,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Očkovací místa aplikují vakcíny od firem Pfizer/BioNTech a Johnson & Johnson. V případě vakcíny Johnson & Johnson stačí jedna dávka, u Pfizer/BioNTech jsou nutné dvě dávky, které se podávají s 21 denním odstupem.
„Zájem o vakcíny byl zhruba stejný, opravdu jen velmi mírně převyšoval jednorázový Johnson,“ doplnil hejtman.  V dalších očkovacích místech je i nadále potřeba registrace, kterou lze jednoduše provést přes odkaz https://registrace.mzcr.cz/.
„Jsme nyní v další fázi očkování a s vakcínou jdeme blíže k lidem, jak jsme slíbili. Proočkovanost v kraji pořád není taková, jak bychom si přáli. Na přelomu července a srpna se budeme zabývat dalším provozem velkých očkovacích center. Minimálně v krajském městě bychom chtěli jít s očkování do obchodního centra,“ dodal hejtman.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj