Ve Zlíně v místní části Jaroslavice hořel v noci rodinný dům

27.02.2023 15:23

ZLÍN - Ve Zlíně v místní části Jaroslavice v ulici U potoka hořel dnes necelou hodinu po půlnoci rodinný dům. Nikdo nebyl zraněn, výsledná škoda činí dva miliony korun a uchráněný majetek představuje tři miliony.  
„Svědek nám v 0.53 hodin sdělil, že vidí plameny kolem domu. Operační důstojník hasičů vyhlásil čtyřem jednotkám požární poplach. Průzkumem jsme zjistili, že hoří přístřešek, pod kterým bylo uskladněno dřevo, a od něj se požár šířil na střechu domu. Za asistence Policie České republiky jsme násilím vstopili do domu, abychom prověřili zdravotní stav obyvatel domu. V domě jsme ale žádné osoby nenalezli,“ uvedl Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
Hasiči likvidovali požár v dýchacích přístrojích se čtyřmi proudy vody. K hašení podkroví využili i speciální hasicí zařízení CCS COBRA. „Po lokalizaci požáru jsme s termokamerou kontrolovali teploty stavebních konstrukcí a hledali skrytá ohniska hoření, která jsme po odkrytí podhledů či střešního pláště dohašovali. V průběhu dnešního dopoledne se uskutečnilo na požářišti šetření vyšetřovatelů HZS Zlínského kraje společně se zástupci Policie ČR včetně psa. Příčina vzniku požáru nadále zůstává ve společném šetření,“ dodal mluvčí hasičů.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje