Ve Zlíně se uskutečnila valná hromada Asociace základních uměleckých škol ČR

24.10.2021 07:48

ZLÍNSKÝ KRAJ – Základní umělecké školy Zlínského kraje zorganizovaly jednání valné hromady Asociace základních škol České republiky, které se konalo ve Zlíně ve dnech 21. a 22. října. Setkání se uskutečnilo pod záštitou hejtmana Radima Holiše.
„Přál bych základním uměleckým školám, aby se jim dařilo předávat dětem lásku k umění. Potřebujeme v kraji mladé lidi, kteří budou dál šířit tradice. A právě ´zušky´ vychovávají nadějné muzikanty, výtvarníky, divadelníky a tanečníky,“ řekl hejtman Radim Holiš.
„Na jednání byli pozváni zástupci Poslanecké sněmovny a Senátu Parlamentu ČR, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, představitelé samosprávy a státní správy krajů a obcí, zástupci středních a vysokých škol s uměleckým zaměřením, představitelé školských asociací a další,“ informovala krajská tisková mluvčí Soňa Ličková.
„Jsem hrdá na kvalitu základního uměleckého vzdělávání a vážím si všech učitelů, kteří i v obtížné době zvládli svým žákům předávat své znalosti a zkušenosti a přeji jim hodně sil do další činnosti,“ sdělila krajská radní Zuzana Fišerová, zodpovědná za kulturu a školství.
Asociace základních uměleckých škol je dobrovolným zájmovým sdružením, jejímž cílem je prosazování a ochrana existenčních a ekonomických zájmů základních uměleckých škol, péče o rozvoj a kvalitu uměleckého školství v České republice.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj