Ve Zlíně – Malenovicích zahynul ráno řidič osobního vozidla

26.09.2023 12:32

MALENOVICE - Vážná dopravní nehoda, při níž zemřel řidič osobního automobilu, uzavřela na celé dnešní dopoledne silnici ve Zlíně - Malenovicích ve směru na Salaš.
„Z dosavadního výsledků šetření je jednou z pravděpodobných verzí, že šestašedesátiletý řidič osobního automobilu prozatím z neznámých příčin vjel do protisměru, kde se jeho vůz čelně střetl s protijedoucím nákladním automobilem. Bilance dopravní nehody je tragická, neboť řidič osobáku na místě svým poraněním podlehl. Druhý z řidičů, jehož vůz se po střetu převrátil na bok, následně skončil v nemocnici,“ informoval Petr Jaroš, policejní mluvčí.
„Nákladní vozidlo, vezoucí kontejner se sutí, skončilo mimo silnici na boku. Náklad se tak vysypal na několika metrech silnice,“ uvedla Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
K nehodě byli vysláni profesionální hasiči ze Zlína a Otrokovic. V době jejich příjezdu byl řidič náklaďáku v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Druhý řidič utrpěl smrtelná zranění.
„Co nehodě předcházelo a jaká je její přesná příčina, to je v současné době nadále předmětem šetření zlínských dopravních policistů a kriminalistů,“ dodal policejní mluvčí.
Hasiči zabezpečili obě havarovaná vozidla proti vzniku požáru a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Poté asistovali policistům při vyšetřování okolností nehody. Mimo jiné se jednalo i o odstranění stromu a keřů v těsné blízkosti rozbitých aut, aby je bylo možné vytáhnout na cestu a naložit na vozidla odtahové služby. Na závěr uklidili hasiči ze silnice použitý sorbent, úlomky a střepy z vozidel.
Vlastimil Langer
Zdroj: HZS Zlínského kraje. Policie ZLK

Foto z místa nehody: Policie Zlínského kraje