Ve Vsetíně odstartuje etapa seriálu pro amatérské cyklisty, registrace je spuštěna

27.05.2024 08:02

VSETÍN - Město Vsetín se na konci června stane startovní destinací třetí etapy pětidílného seriálu závodů v silniční cyklistice amatérů Czech Challenge Tour. Registrovat se do něj může každý amatérský cyklista, který si troufne pokořit zhruba 60 km dlouhou trať vedoucí přes kopce Valašska.
„Seriál Czech Challenge Tour odstartoval 19. května závodem v okolí Jeseníku (70 km) a 9. června bude pokračovat časovkou na přečerpávací vodní elektrárnu Dlouhé stráně (12 km). Po třetí etapě se startem ve Vsetíně se ta čtvrtá uskuteční 21. července na Hané (72 km) a poslední pátá 22. září v okolí Valtic (80),“ uvedla vsetínská tisková mluvčí Jana Raszková.
Vsetínská etapa se pojede v neděli 30. června. Start je plánován na 12 hodin z Dolního náměstí. Trasa, jejíž definitivní podoba se v současnosti administrativně finalizuje, má vést na Dušnou, z níž cyklisté sestoupají do Malé Bystřice a V alašské Bystřice. Poté se přes Hlaváčky dostanou do Rožnova pod Radhoštěm a Hutiska-Solance. Z něj vystoupají na Soláň a následně sjedou do Velkých Karlovic. Po přesunu do Nového Hrozenkova je přes údolí Vranča čeká na závěr náročný výšlap na sedlo Kohútka.
Zájemci o účast se mohou registrovat do této etapy (ale i do těch ostatních) na webu www.czechchallengetour.cz
Startovné v případě vsetínské etapy činí 1 500 Kč pro dospělé a 300 Kč pro mladší 18 let (po 21. červnu se zvedne na 2 200, resp. 600 Kč). Cyklisté se mohou těšit na závod na uzavřené trati. Ti nejlepší v jednotlivých etapách i v celkovém seriálu obdrží finanční odměny.
Součástí všech etap bude bohatý doprovodný program. Vsetín v tomto ohledu nebude výjimkou.
„Do našeho města při této příležitosti zavítají nejen osobnosti cyklistiky, ale i dalších sportů – například legendární hokejový brankář Dominik Hašek. Ve Vsetíně bude doprovodný program dokonce dvoudenní. Již v sobotu 29. června od 13 hodin bude na Dolním náměstí probíhat Dětský den. Ti nejmenší se mohou těšit na originální skákadla a řadu dalších atrakcí. Pro všechny příchozí bude připravena výtvarná soutěž o zajímavé ceny s hlavní výhrou v podobě poukazu na zakoupení jízdního kola v hodnotě 20 tisíc korun. Pro zpříjemnění atmosféry zahrají pod širým nebem hudební skupiny Premiér a Mostly Harmless Michala Dusíka. Připraveny budou i stánky s občerstvením,“ dodala tisková mluvčí. 
Následující den od 9 hodin bude pokračovat program pro rodiny s dětmi, který završí ve 12 hodin start samotného cyklistického závodu, do nějž účastníky „vypustí“ starosta města Jiří Čunek.     
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín