Ve Vážanech slouží občanům nové workoutové hřiště

18.06.2022 15:34

KROMĚŘÍŽ - Obyvatelé Vážan mají od pátku 17. června další možnost sportovního vyžití. Město zde totiž vybudovalo workoutové hřiště, které doplnilo stávající dětské hřiště v Lesní ulici. „Workoutové hřiště rozvíjí silové dovednosti a obratnost. Lidé na něm mohou posilovat nebo se protáhnout, tak formují svou postavu a zvyšují si fyzickou kondici,“ řekl místostarosta Vít Peštuka.
Prvky na workoutovém hřišti jsou určeny pro osoby starší patnácti let a vyšší než 140 centimetrů. Nové workoutové hřiště stojí na původně volné zelené ploše vedle stávajícího dětského hřiště. Náklady činily necelých 200 tisíc korun.
„Sestavu tvoří lavice, bradla, žebřík, hradla a ručkovadla. Dále je zde umístěna lavice s madly pro posilování. Dopadová plocha je z gumové zatravňovací rohože, která zajistí, že se povrch pod sestavou během nepříznivého počasí nerozbahní a umožní tak využívání sestavy i po deštích,“ popsala vedoucí odboru regionálního rozvoje Simona Prečanová.
„Kroměřížská radnice již v tomto volebním období jedno workoutové hřiště otevřela. Od podzimu 2019 mohou lidé sportovat na workoutovém hřišti na Hanáckém náměstí. Doplnilo zde dětské hřiště a hřiště na pétanque. Letos na jaře byla zprovozněna také workoutová zóna, která je součástí naučné stezky v lesoparku Barbořina,“ připomněl Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž