Ve Vápenicích na Uherskohradišťsku zničil požár rodinný dům

26.10.2022 13:03

VÁPENICE – Škodu za 3,5 milionů korun způsobil v noci na dnešek rozsáhlý požár rodinného domu v obci Vápenice na Uherskohradišťsku. Nikdo nebyl zraněn. Od začátku byl na místě i manžel vlastníka domu, který zjistil požár, když uslyšel ve vedlejším pokoji praskání. Z domu vynesl psa.
Hlášení o požáru rodinného domu v místní části Paseky v obci Vápenice přijali hasiči v úterý 25. října v 23:39 hodin. Požární poplach byl vyhlášen 4 jednotkám. „Jako první byla na místě dobrovolná jednotka obce Starý Hrozenkov, která potvrdila požár střechy rodinného domu. Operační důstojník proto pár minut po půlnoci vyhlásil požární poplach dalším třem jednotkám. Před jednou hodinou ranní si velení převzal řídící důstojník pro územní odbor Uherské Hradiště,“ uvedl Roman Žemlička - HZS Zlínského kraje.
„V dýchacích přístrojích jsme začali rozebírat plechovou střechu a hasili ohniska požáru. Současně jsme z domu vynášeli vnitřní vybavení a cennosti. Příčina požáru zůstává ve společném šetření hasičů a Policie České republiky,“ dodal Roman Žemlička.
U požáru zasahovaly profesionální jednotky ze stanice Uherský Brod i Uherské Hradiště a dobrovolné jednotky ze Starého Hrozenkova, Bojkovic, Bánova, Nivnice i Bystřice pod Lopeníkem.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje