Ve Valašském Meziříčí hořela administrativní budova

03.07.2021 10:45

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V ranních hodinách hořelo v přízemí administrativní budovy ve Valašském Meziříčí. Nikdo nebyl zraněn, příčina požáru a výše škody je předmětem vyšetřování.

„Hlášení o požáru v objektu na ulici Havlíčkova jsme přijali v 5:51 hodin. Oznamovatel hasičům sdělil, že vidí z oken plameny. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Valašské Meziříčí, jednotce Hasičského sboru města Rožnov pod Radhoštěm a jednotkám dobrovolných hasičů obcí Poličná, Zašová a Jablůnka,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Po příjezdu na místo požáru bylo zjištěno, že hoří v části přízemí čtyřpodlažního objektu. „V hořící části objektu byla kancelář se skladem sportovního zboží. Hasiči v dýchacích přístrojích požár hasili skrz okna jedním vysokotlakým proudem vody a jedním útočnými proudem C. Po lokalizaci požáru s termokamerou zjišťovali teploty stavebních konstrukci a hledali skrytá ohniska hoření. K odvětrání prostor budovy nasadili přetlakový ventilátor?“ dodal Žemlička.

Na místo požáru se dostavil majitel provozovny a Policie České republiky. V současné chvíli na požářišti pracuje vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje příčinu vzniku požáru.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje