Ve Štítné hořel dům, majitele s popáleninami transportoval do nemocnice vrtulník

22.03.2020 10:02

ŠTÍTNÁ NAD VLÁŘÍ – Těžká zranění utrpěl v sobotu 21. března odpoledne ve Štítné nad Vláří na Zlínsku při požáru rodinného domu jeho majitel. Záchranáři ho vrtulníkem přepravili do popáleninového centra.
„Na likvidaci požáru se podílelo pět hasičských jednotek, profesionálově ze Slavičína a Valašských Klobouk, i dobrovolné jednotky z Brumova, Slavičína a ze Štítné nad Vláří. Požár, který se rychle šířil od technické místnosti, zachvátil polovinu jednopatrového domu až po střechu,“ informovala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
Hasiči v dýchací technice k lokalizaci požáru použili tři hasební proudy. Zásah komplikoval nejen špatně dostupný terén pro hasičskou techniku, ale i hustý kouř uvnitř hořícího domu.
Podle mluvčí hasičů utrpěl uživatel nemovitosti popáleniny, hasiči ho pomohli přenést do vrtulníku, který jej transportoval do nemocnice na popáleninové centrum.
Hasiči rozebrali střechu domu, aby se dostali ke skrytým ohniskům, která dohašovali. Po celou dobu dům průběžně kontrolovali termokamerou.
„Příčiny požáru i výše škody jsou předmětem společného šetření vyšetřovatele hasičů a Policie ČR,“ dodala Lucie Javoříková.

Vlastimil Langer

Zdroj: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv KNZ