Vánoční strom se rozsvítil v ulici Sokolská

11.12.2021 07:09

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Atmosféru blížících se vánočních svátků dokresluje ve Valašském Meziříčí nová výzdoba na smrku v ulici Sokolská a také na I. nádvoří zámku Žerotínů.
„S ohledem na probíhající revitalizaci náměstí jsme museli upustit od tradičního rozsvěcení vánočního stromu. Naše občany jsme však o tento symbol Vánoc v centru města nechtěli ochudit. Nakonec se podařilo najít krásný smrk jen kousek od náměstí v ulici Sokolská vedle nově vymalované Motýlí zdi,“ vysvětlila místostarostka Yvona Wojaczková. „O jeho nazdobení se tradičně postarali zaměstnanci městem spoluvlastněné společnosti TS Valašské Meziříčí s. r. o. Velké díky patří profesionálním hasičům z místní stanice Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje, kteří nám se zdobením pomohli svou plošinou,“ poznamenala místtostarostka.
Vedle smrku v ulici Sokolská se vánočně rozzářilo také I. nádvoří zámku Žerotínů. „Umístili jsme zde vyřezávaný betlém a netradičně se rozsvítily dva habry při vstupu na nádvoří a deset tisů po jeho obvodu. Věřím, že se tato výzdoba bude našim občanům líbit, a zpříjemní jim procházky vánočním Valašským Meziříčím,“ doplnila místostarostka Wojaczková.
„Atmosféru blížících se Vánoc dokresluje ve městě přes 100 kusů svítících ozdob na sloupech veřejného osvětlení, ale například i na mostě v ulici Mostní či na stromech před budovou České pošty. Rozsvítily se i vánoční stromy v místních částech Bynina, Hrachovec, Juřinka, Lhota a Podlesí,“ připomněl Jakub Mikuš, tiskový mluvčí meziříčské radnice.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí