Vánoční mini trh u Obchodního domu Zlín ve čtvrtek začal, hudební program je zrušen

25.11.2021 13:44

ZLÍN – Také letos se mohou lidé ve Zlíně naladit na vánoční svátky nejen návštěvou vánočních trhů před zlínskou radnicí, ale také u blízkého Obchodního domu na náměstí Práce. „U ‚Obchodňáku‘ odstartoval adventní program již ve čtvrtek 25. listopadu. Na poslední chvíli doznal změn, přesto se mohou návštěvníci těšit na sváteční atmosféru, kterou zpříjemní stánky s občerstvením, vánoční kolo nebo Ježíškova pošta,“ informovala tisková mluvčí obchodního domu Martina Žáčková.

„Jsme si vědomí vážnosti současné situace, proto jsme doprovodný program zredukovali. Zrušili jsme plánovanou čtvrteční akci k rozsvícení vánočního stromu, pozastaveny jsou také hudební večery s regionálními hudebníky, které se měly konat denně až do 23. prosince. Zatím jsme také limitovali počet stánků na mini trhu a čekáme na další vývoj. Chceme lidem zpříjemnit svátky, ale za plného respektu ke všem nařízením a hygienickým pravidlům,“ uvedla manažerka Obchodního domu Zlín Soňa Ondřejová.

Vedle rozzářeného vánočního stromu, který pro potěšení Zlíňanů věnovala rodina Blahových z místní části Příluky, dotváří sváteční atmosféru slavnostně osvětlené venkovní zahrádky místních gastro podniků, nabízející posezení a občerstvení. Doplňují je stánky s občerstvením rozmístěné ve velkých rozestupech na prostranství před Obchodním domem – zatím tři stánky, jejich počet se má dle situace postupně rozšířit.

„Roztočí se také vánoční kolo, kam mají v souladu s nařízením vlády vstup lidé s očkováním či dokladem o prodělané nemoci (netýká se dětí, které mají do 12 let vstup bez omezení a od 12 do 18 let mohou také předložit PCR test),“ sdělila mluvčí.

V obchodní pasáži Obchodního domu je od čtvrtku 25. listopadu umístěna Ježíškova pošta, s níž mohou děti i dospělí soutěžit o tři desítky hodnotných cen.

Letošní novinkou ve Zlíně je symbolické propojení obou vánočních trhů. Městské parky, jimž lze přecházet z jednoho náměstí na druhé, budou letos svátečně osvětleny, což jistě podtrhne předvánoční atmosféru ve městě.

www.obchodnidum.cz/vanocni-trhy
Vlastimil Langer

Zdroj: Obchodní dům Zlín
Foto: Jsf Abb