Vánoční jarmark nabídl dárky vyrobené lidmi se zdravotním omezením

07.12.2022 15:01

ZLÍNSKÝ KRAJ – Přízemí Baťova mrakodrapu, sídla Zlínského kraje, se ve svátek sv. Mikuláše proměnilo v improvizované tržiště. Pod záštitou statutární náměstkyně hejtmana Hany Ančincové, zodpovědné za sociální resort, se zde konal Vánoční jarmark, kde své výrobky prodávaly organizace sociálních služeb a sociální podniky.
„Zaměstnanci úřadu i zájemci zvenku měli příležitost nakoupit hezké dárky pro své blízké a zároveň tímto způsobem podpořit práci klientů sociálních podniků, chráněných dílen i dalších sociálních služeb,“ uvedla Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
„Cílem akce je, aby se veřejnost dozvěděla o organizacích, kde vznikají krásné a kvalitní věci, a které současně poskytují možnost důstojného pracovního uplatnění pro spoluobčany s určitým zdravotním postižením. Chceme se na tuto oblast ještě více zaměřit, a proto ve spolupráci s agenturou CzechInvest, Úřadem práce, Technologickým inovačním centrem Zlín a Krajskou hospodářskou komoru chystáme účinnější systém podpory pro sociální podniky,“ sdělila statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová.
Velká část nabízených produktů byla velmi rychle vyprodána. Na odbyt šly zejména praktické textilie do domácnosti, originální šité hračky, svíčky i výrobky ze dřeva a kůže.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj